Mizarstvo podjetja Stillin je zasnovano na zavedajoči se odgovornosti do narave, iz katere črpamo naše glavne surovine, zato pri delu uporabljamo masiven les in naravi neškodljive snovi. Vsi naši izdelki so izdelani iz čistega masivnega lesa in narejeni po meri.


Masivno pohištvo, ki ga v sodobnem času imenujemo kar ekološko pohištvo ali bio pohištvo, izdelujemo iz prvovrstnega lesa iz slovenskih gozdov. Izdelki so zaščiteni z naravnimi premazi. Izdelava pohištva sledi okoljevarstvenim standardom in je usmerjena k čim manjšemu izpustu škodljivih snovi v okolje.

Hkrati je masivno pohištvo izjemno dolgotrajno, tako na svojevrsten način zmanjšuje koriščenje lesene surovine in preprečuje nerazsodno sekanje dreves po gozdovih. Prav tako služi kot regulator vlage v prostoru. Če v zraku ni dovolj vlage, jo les sprošča v prostor, če pa jo je preveč, jo iz prostora absorbira.

Da lahko učinkovito pazimo na okolje, se moramo zavedati, da vse kar je iz lesa, ni nujno tudi popolnoma zdravo. Izdelki iz lesnih odpadkov in zlepljene žagovine vsebujejo škodljive snovi, ki še več let oddajajo strupene hlape. Formaldehid pogosto povzroča vrtoglavico, težave z dihanjem, draži sluznico, povzroča slabost in alergije. Pri daljši izpostavljenosti njegovim strupenim hlapom pa lahko pride celo do nastanka rakavih obolenj.